vrijdag, augustus 28, 2009

All hooligans are equal

...but some are less equal than others.

Een merkwaardige ontwikkeling in het politieke debat. Leefbaar Rotterdam en SP maken zich op om burgemeester Aboutaleb beentje te lichten na de hardcore-danceparty in Hoek van Holland. Ze richten zich daarbij niet op de daders, maar op de overheid die de daders had moeten zoethouden.
De politie voert een interne strijd om duidelijk te krijgen waarom er geen ME meestreed in dit verhaal, terwijl bekend was dat hooligans Huis zouden gaan houden.

Ik mis de stem van Wilders! Als je een buschauffeur in Gouda bedreigt, zwijgt ie. Tenzij je een marokkaanse hooligan bent. Dan moet het leger erop af en moeten de daders het land uit.

Als je een blank, 16-tot-20-jarig-jochie bent met een petje op een een feyenoord-shirt aan, en je bedreigt vervolgens bezoekers van een feest, je bedreigt de politie, dan hoor je wilders niet over veiligheid en criminaliteit.
Blanke criminaliteit is immers criminaliteit onder gelijken, allochtone criminaliteit is het "echte kwaad" dat wilders wil uitbannen.
Me dunkt heeft Wilders met dit racistische zwijgen voor eens en voor altijd het recht verloren iets te zeggen over veiligheid op straat en criminaliteit door jongeren.

Geen opmerkingen: