woensdag, december 30, 2009

Best te wensen

zelfs op mijn leeftijd mag je best iets te wensen overhouden, nietwaar? Ook Begt heeft voor t komend jaar wat noten op de zang.

Geheel tegen t imago in begin ik materieel: ik spaar in 2010 voor een laptop, voor een goede digitale fotocamera.
Voor t huis wens ik t komend jaar draadloos internet aan te leggen en ik gun de buitenkant van mijn oude woning een verfbeurt. Valt onder diezelfde spaarregeling overigens.
Medisch wens ik het komend jaar verstoken te blijven van (levens)bedreigende infecties en wil ik toch eindelijk wel eens van die chronische verkoudheid af.
Gezinsmatig wens ik dat de veranderde situatie de gezinsleden nog meer tot elkaar brengt dan het afgelopen jaar al is gebeurd. Als er íéts positief was in 2009, dan was t dat wel. the kids are allright!
Familiair (één trede hoger dan binnen t gezin) wens ik wijze woorden te horen van hen die het aangaat. Kop omhoog, dan volgen de duimen vanzelf.
Qua arbeid wens ik mezelf iets meer momenten van rust toe, al is het natuurlijk nog een decennium te vroeg om gas terug te nemen.
Vrienden: niks ontvrienden! hoe vluchtig t contact met sommigen dan ook mag zijn, ook dat contact is nuttig. En dan kies ik buiten de digitale wereld zelf wel met wie ik een balletje trap, een borrel drink, een filmpje pak, een plaatje draai en een quizje doe.
Tenslotte: de liefde! Het enige dat ik daarover te wensen heb, is dat het minimaal hetzelfde blijft. Fundamenten heeft een mens altijd nodig, maar de liefde bleek het afgelopen jaar de kurk waarop begtje dreef.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Begt,
dat zijn nogal een stapeltje wensen. Ik hoop dat alles voor jou uitkomt, je verdient het. Je bent een mooi mens. Ik ben blij ooit met jou gewerkt te hebben.

Mijn wens en hoop is gezond te blijven, voor de rest ben ik gelukkig en heb ik niet zoveel meer te wensen.

Hans

begt zei

beste hans,
dat is ook al een stevige wens hoor, gezondheid is een dierbaar maar zwaar streven.
hou je goed , ook ik heb genoten van het werken met jou. daarover binnenkort nieuws, kees en ik zijn ergens mee bezig!!