donderdag, december 17, 2009

Economie met een twist

Waarom draaien we het dan niet om?

in steeds toenemend volume ontspint zich een discussie over "de oudere werknemer". Die zou tussen 40 en 50 topproductie leveren en daarna langzamerhand een last voor de werkgever worden. Langzamer, neemt minder in zich op terwijl salariskost groeit.
volgens wetenschappers leveren jongere werknemers het meest op voor een baas. die leren nog en groeien veel.

daarom: wég met de jeugdsalarisschalen. jochies vers van de academie of van vmbo-4 een topsalaris, dan bij elk decennium afbouwen tot aan 67. dan heeft die oudere ook het récht om minder te produceren, waar hij zich nu tegen de klippen op kapotwerkt.
Het hele loongebouw moet op de kop dus, dat is wat ze willen.

Ik ben benieuwd!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben voorstander, je begint als 20-jarige met een salaris van pak en beet 4x de Balkendenorm en ben je heel veel vrij, dat geld moet je toch leuk kunnen besteden. Tegen de tijd dat je 30 wordt, ga je voorzichtig beginnen met iets meer te werken en bouwt het salaris in stapjes af. Zoiets toch?

begt zei

neenee, das te makkelijk. je moet als 20jarige meteen vól in de productie, anders klopt de stelling niet dat die leeftijdsgroep de baas het meeste oplevert. Dat geld besteden kun je dan pas fijn doen als je meer tijd hebt. 30 jaar sparen dus eerst!

Methusalem zei

Jullie worden oud! (hahaha)