woensdag, januari 13, 2010

Hiep Hiep Hoezee voor JPB

Ik ben, waarschijnlijk als enige Nederlander, erg blij met de reactie van de premier op het Irak-rapport van de commissie Davids.

En wel hierom: al mijn hele politiek geinteresseerde leven (gek genoeg pas vanaf mijn 17e) spelen de christelijke partijen een te belangrijke rol. Op de periode paars na hebben ze dan ook altijd in de regering gezeten, hoezeer anderen ook willen doen geloven dat we al 40 jaar onder een links juk leven.
De recente peilingen toonden echter aan dat de rol van de confessionelen is uitgespeeld: hoewel de verschillen extremer worden (louter financieel tegenover louter sociaal, racistisch tegenover klimaat-idealistisch) blijkt duidelijk dat religie minder een rol speelt. Niemand op Geert Wilders na noemt zich in nederlands nog "van joods-christelijke cultuur".

En dan kom ik bij mijn punt: de ongeloofwaardige zelfverschoning die JPB gister toepaste, zal zich ongetwijfeld vertalen in een verdere opdoeking van het CDA. En dat kan ik niet anders dan toejuichen. CDA en KVP, na 100 jaar eindelijk tabée.

6 opmerkingen:

Sneeuw zei

JPB kondigde het vorige week al aan. Iedereen moet zijn eigen straatje schoonvegen...

henk zei

volgens mij sla je de plank mis: de enige die hier met kleerscheuren uit vandaan komt zijn natuurlijk weer de tactische onbenullen van de pvda. heel politiek den haag wacht op het moment dat de pvda niet langer meer met met jpb in zee wil en dan krijgt de pvda de zwarte piet toegeschoven waardoor ze op nog minder zetels kunnen rekenen als ze al hebben. rechts nederland gaat dan met een grote zetelwinst aan de haal (d66 vvd pvv ton cu cda). Het zal weer jaren duren voor links nederland ook maar in de buurt van een meerderheid komt, helaas.
groet Henk

begt zei

@sneeuw: dat uitgerekend jij daarmee moet komen.

@henk: gek genoeg verwacht ik dat precies andersom. De pvda kon immers toch al niet dieper zakken dan ze al gezakt was, die heeft niets te verliezen en kan met recht hard maken dat ze van begin af aan tegen de irak-interventie was en louter vanwege de coalitiebelangen is meegegaan. en als die coalitiebelangen er niet meer zijn, hoeven ze t ook niet meer te verdedigen.....

begt zei

en gerd leers (heel lang de meest geloofwaardige cda'er) is al weg.

t rot, t vervalt, hup CDA!

Herr Meijer zei

Ik vind het naar ambtenaar-in-Nederlandstandaarden gemeten inderdaad niks voorstellen, dat Bulgarije-gedoe. Wat een onzin om in iemand die al 8 jaar lang het on-CDA's goed doet in een lastige stad tussen drie buitenlandse vuren (België, Duitsland en alles in Nederland-zonder-zachte-G) het vertrouwen op te zeggen. Dat gaat ze - denk ik - nog bezuren.

begt zei

@herrmeijer precies, ik had ook het idee dat die man per ongeluk het cda-vakje had aangekruist en eigenlijk ergens anders thuis hoorde.

laten we maar hopen dat het cda voor volgend jaar al moet betalen....