donderdag, mei 27, 2010

Het is de combinatie, stupid!

Degene die nog steeds met droge ogen durft te beweren dat de aanstaande verkiezingen over de economie gaan, is een opportunist.
De afgelopen anderhalf jaar heeft bewezen dat "de economie" niet te sturen valt, tenminste als je hem niet geleid. Zolang de vrije markt-piraten het voor het zeggen hebben in de wereld, zolang zullen nationale, continentale en mondiale economiƫn heen en weer schieten in hun succes.
en daar kun je dus niet tegenop berekenen en voorspellen, hoezeer je het CPB ook wijsheid toedicht.

Juist vanwege het vertoeven in die flipperkast van financiele onzekerheid, gaan de verkiezingen mijns inziens om de COMBINATIE van economische en sociale keuzes.
Waar bezuinig je op en wat voor maatschappelijke impact heeft dat? Niet het totaal bedrag aan bezuiniging moet centraal staan in de borstklopperij der fractiehaantjes en -kippetjes, maar de mate van maatschappelijke ontwrichting die die bezuiniging tot gevolg heeft.
Hoezeer verarmt een maatschappij als betaaldvoetbalorganisaties niet meer worden gesubsidieerd, hoezeer verarmt een wijk als het buurthuis moet sluiten, hoezeer verarmt een maatschappij als je zorgkosten voor ouderen laat oplopen, hoezeer verarmt een maatschappij als je jongeren niet alle studies laat doen die ze willen.

als men die keuzes nou s op rij gaat zetten, krijg je volgens mij heel andere peilingen. Ik bereid me voor op vier barre jaren. En dan is dat voor mij voornamelijk gevoelsmatig, ik vrees met groten vreze voor de onderlaag van onze gemeenschap..

6 opmerkingen:

Herr Meijer zei

Het is de Mega Combinatie, stupid!

begt zei

die mag je me uitleggen. heb ik een debat gemist?

Herr Meijer zei

Je hebt een fraai stukje pure democratie gemist :D
http://www.nu.nl/buitenland/2254950/partij-bouterse-wint-verkiezingen-suriname.html

begt zei

aha, klopt, dat was idd onder de naam Mega Combinatie.

Mooi man, zo'n land dat met zn allen stemt om de komende jaren geisoleerd te staan. behalve dan bij Iran, venezuela, NoordKorea, Israel, etcetera..

Peter te Riele zei

Maar 't is nog niet te laat. Er moet nog gestemd worden. Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden, links om en rechts om. Laat het dan toch alsjeblieft over links zijn.
Er wordt wel eens gezegd dat het niet uitmaakt door wie je gebeten wordt: de hond (rechts) of de kat (links). Maar laat de kat dan maar bijten.

Peterter

begt zei

eens, peter, maar ik ben bang dat de rechts wind tegenwoordig wel heel erg hard waait. wat een zeldzaam potentieel hebben die met drie partijen tussen de 25 en 35 zetels.

ben bang dat we op gepaste afstand moeten kijken hoe zij 4 jaar lang de boel afbreken..

maar ok, ik blijf t aan de andere kant proberen (letterlijk)