woensdag, september 01, 2010

Formeren kun je leren

Ik moet zeggen dat, als je toch niet van die kant bent, deze formatie een genot is om naar te kijken. Alle maskers vallen af.
Rutte laat al zo lang niets van zich horen dat nu al duidelijk is dat de man werkelijk niets in zich heeft om straks de regisseur van dit land te zijn. Angstig houdt ie de bek dicht, angstig klampt ie aan de PVV vast om toch maar zijn eerste premiertitel in de wacht te slepen. Overige VVD'ers laten ook niets van zich horen, de anders zo grote (en snel verontwaardigde) bekken laten Frans Weisglas alle zure appels alleen doorbijten.
Het CDA roert zich flink, maar vooral in de tegenstrijdigheid van de bloedgroepen die ooit tot de zo succesvolle transfusie leidden. Duidelijk is nu dat het katholieke deel der CDA'ers de macht wil houden, dat de iets meer vrijzinnigen kritisch zijn en dat er zowaar ook principiƫle menswaardige mensen tussen zitten. Klink's actie is het eerste beetje kleur dat het fletse CDA in jaren laat zien.
En Wilders? Ach, die wordt steeds meer een karikatuur van zichzelf: zn lippen bijkans kapotgebeten om niet te reageren op alle cda-tumult, totdat hij het ook niet meer hield en weer ouderwets scheldend om zich heen sloeg.

Als de angst van sommige cda'ers bewaarheid wordt en de Partij voor de Eigen Vrijheid groter wordt na deze politiek boeiende maanden, dan zegt dat alles over de stand van de democratie. Niet de overheid verwijdert zich verder van de burger, nee de burger is alle redelijkheid uit zicht verloren en is door z'n eigen proteststem losgeslagen van alles.

Van mij mag t nog effe doorgaan. De puinhopen van rechts kunnen mij niet lang genoeg smeulen..

3 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Partij van de eigen Vrijheid is een treffende term. Had ik nog niet eerder gelezen of gehoord. Goed gevonden!

begt zei

dank, je weet: ik ben altijd bereid een gepaste kwalificatie te zoeken

Herr Meijer zei

Ja, absoluut een rake typering, hulde. Jammer dat je het niet nodig vond om er vanavond even met mij van gedachten over te wisselen langs het Kerkpleinsche.

Veel lol met je vrije dagen!