maandag, december 20, 2010

Beyond a reasonable doubt- Peter Hyams

Toch wel wat positieve dingen over gelezen, dus deze werd uit t videotheek rek gepakt gisteren. verkozen boven "de gelukkige huisvrouw" , die door de baliemedewerkster werd afgeraden onder t motto "hij is heel anders dan t boek". Tja, dat is je geraden, want op van Royen-input zat ik niet echt te wachten.

Deze film dus, omdat in spannende films Michael Douglas vaak best wel te pruimen valt. Tegenvaller aan deze film was dat mijn liefje al na 10 minuten de plot wist te ontrafelen, waarbij de hele opzet van een thriller dus wegvalt.

Douglas speelt een succesvolle advocaat, die door een beginnend journalist wordt verdacht van dubieuze technieken om dat succes te behalen. De journalist zet een val op waarbij hij zichzelf als verdachte in een moordzaak laat aanmerken.
Zijn plan slaagt in zoverre dat gaandeweg dat proces Douglas inderdaad zijn laakbare praktijken inzet. En dat lijkt allemaal het beoogde effect te hebben voor de journalist die zo graag zn eigen Woodward&Bernstein-prijs wil halen.
Lijkt...

Ik kan er niet echt een voldoende uit slepen, alhoewel t heel knus was met zn tweetjes op de bank gisteren.

3 opmerkingen:

Peter te Riele zei

vanavond naar mother&child in filmhuis Hoorn. Kom ik je er tegen? Verwacht het eigenlijk niet, zou wel leuk zijn.

Peter te Riele zei

wil ik weer eens naar het filmhuis, zie ik een vergadering over het hoofd. Helaas vanavond geen filmhuis.

begt zei

ik had t er wel over met mijn meissie, maar niet zo op tijd thuis. t is nog wel een film die op mn lijstje staat..