woensdag, januari 19, 2011

In tranen

ze leek wel in tranen, die mevrouw die voor de jaknik-ploeg van Rutte over de zorg gaat. Alsof ze echt geraakt was. Alsof ze t voor t eerst hoorde ook.

Zo eens in de zoveel tijd komt er een of ander tvprogramma met het format "rampen in de zorg". Om te laten zien hoe slecht het onze bejaarden, gehandicapten en of chronisch zieken vergaat. Verder gaat dat meestal niet, verslavingszorg of psychiatrische clienten zijn niet mediageniek, daar scoor je niet mee.
Er dient in het programma te worden aangetoond dat de mensen die in de instellingen verblijven het waanzinnig slecht hebben en dat de medewerkers van diezelfde instellingen zich er makkelijk van af maken.

Nu is het weer moord en brand over een jongen die aan een zweedse band staat vastgeketend. Tuurlijk sneu, maar feit is dat we zelf de zorg concurrerend hebben gemaakt in dit land, waardoor er uiteraard op personeel bezuinigd wordt. Voor mensen zoals deze jongen zijn minimaal 4 begeleiders nodig om hem een beetje veilig te laten bewegen. En voor 4 mensen is geen geld.

laten we dat nou s in de oren knopen: if you pay peanuts, you get monkeys. als we de zorg zo willen behandelen, dan krijgen we inderdaad dit soort zorg.
niet schijnheilig over doen, we zijn ff boos en gaan dan weer richting toilet of richting bar. Morgen weer een andere hype

Geen opmerkingen: