maandag, januari 03, 2011

Death Defying Acts- Gillian Armstrong

een biopik. over meneertje Houdini, die met zijn levensgevaarlijke trucs een jaar of 80 geleden de wereld in zijn mystieke greep houdt.
Deze film vertelt het verhaal over de menselijke kant van Handige Harry: hij is nogal ontdaan van het overlijden van zijn ma, en koppelt dat aan een soort wedstrijd om direct zijn wantrouwen tegen het paranormale aan te tonen. Jaja, dat gebeurde toen ook al.
hij looft 10000 dollar uit aan degene die aan gene zijde letterlijk de laatste woorden van zijn moeder gaat ophalen. En laat nou net de overigens nog steeds niet lelijke Catherine Zeta Jones daar wel een lucratief klusje in zien.
Samen met haar dochter zet ze een val voor Houdini, maar was hij niet de ontsnappingskoning? En hoe ontdoet hij zich van de ketens der liefde?

ach, er had best een halfuurtje af gemogen van deze film, dan had je t nog allemaal kunnen volgen (en voorspellen) maar bij vlagen was er (zeker van CZJ) prima acteerwerk. En jaren 20/30 films hebben bij mij altijd iets lekker hobbezakkerigs, ik houd daar wel van.

Geen opmerkingen: