zondag, juli 10, 2011

MicMacs a Tire-Larigots - Jean Pierre Jeunet

Aan alles is af te zien is dat dit een film is uit de stal van films als "Cité des enfants perdus", "Delicatessen" en "Amelie".
De ene visuele vondst na de andere, gekoppeld aan een onnavolgbaar geestig plot. Voeg daaraan toe het elastiek-komische talent van Dany Boon (een van de beste leerlingen uit de masterclass " Jacques Tati" ) en je snapt dat we hier naar een zeer vermakelijke film hebben zitten kijken.
En dan nu proberen het plot na te vertellen: videotheekhandelaar wordt een toevallig slachtoffer van een schietpartij, de kogel wordt niet uit zn hoofd verwijderd maar vormt daarmee wel een risico dat de man van t ene op t andere moment instabiel gedrag vertoont.
Daarbij: hij komt erachter welke maatschappij de kogel geleverd heeft, die maatschappij zit recht tegenover het bedrijf dat mede-verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en zie: revenge is born!!

Best gek: ondanks dat bovenstaand plot heftig klinkt, is het een schaterende verzameling clownerieën, vroeger aangekondigd als "vermaak voor het hele gezin"

Geen opmerkingen: