dinsdag, december 06, 2011

La Piel Que Habito - Pedro Almodóvar


Heerlijk, altijd heerlijk. Van deze regisseur nog geen slechte film gezien, al komt de ene beter binnen dan de ander.Deze is geen "habla con ella" en zeker geen "La Mala Educacion" , maar het is opnieuw een fraai beeldende film.
Ik denk dat het een beetje over de maakbare samenleving gaat, maar dat is dan ook maar mijn invulling. Het is verder een bizar semi-horror verhaaltje met werkelijk schitterend minutieuze fotografie.

Roberto is huidarts en presenteert op een congres zijn succesvolle verhaal van het scheppen van menselijke huid, dit terwijl hij weet dat transgene mutatie bij wet verboden is.
Gaandeweg de film komt het menselijk drama uit het privéleven van Roberto (geen slechte rol van Antonio "Puss" Banderas) naar voren als de grote drijfveer voor zijn medische ambities. Dat ie daarbij en passant de aanrander van zn dochter het vel over de oren trekt, is dan mooi meegenomen. en meer van dat..

Moeizame vrouwen, randcriminelen en transgenders zaten altijd in Almodóvar's film, maar zelden waren ze zo het verháál ipv bijrollen.

Weirde film waar de arthouser zich geen buil aan valt.

Geen opmerkingen: