dinsdag, mei 15, 2012

Jackie- Antoinette Beumer

Daar is dan een term voor. Een film die je niet echt goed vindt, maar waarvan je wel weet dan anderen hem zullen waarderen. Zo'n film heet "sympathiek". Om die reden zal ik m dan ook van harte aanbevelen, ik denk dat er nogal wat mensen van zullen genieten.

Genieten van de comediènne-achtige rol van de zussen van Houten, met name Jelka. Genieten van de voorzichtige toenadering tussen de dochters en hun langverdwenen moeder. Genieten van de fraaie vergezichten op de plains van het midden van de VS, om precies te zijn New Mexico. Of genieten van de verrassende plotwendingen, die na afloop beter blijven hangen dan juist de cliché-ontwikkelingen (ene zus is de afstandelijke, maar gaat vast en zeker ontdooien. andere zus is de onzekere, maar blijkt gaandeweg zeer bekwaam. en moeder moet niks van de kinders weten, maar blijkt langzamerhand best wel een beetje trots).

Over het script (dochtertweeling van homostel krijgt bericht dat biologische draagmoeder in de VS er slecht aan toe is. aangezien er verder geen familie is worden zij geacht iets te regelen voor mammie, die regelrechte hippie blijkt te zijn) is al veel gezegd, over de verrassingen gelukkig nog weinig. Om die reden durf ik m wel aan te bevelen.

Geen opmerkingen: