dinsdag, augustus 14, 2012

Je l'aimais - Zabou Breitman

Je l 'aimais op IMDb

Het gaat maar niet over , mijn genegenheid voor Franse films. Zeker als Daniel Auteuil er in speelt, dat moet zo ongeveer de beste Franse acteur van dit moment zijn. Schitterde in titels als "L'adversaire",  "Caché" en "Dialogue avec mon jardinier".

In deze film is hij een twijfelende opa. Hij neemt zijn kersverse ex-schoondochter en zn kleinkinderen mee naar zn tweede huisje omdat zijn zoon net heeft besloten dat gezin te verlaten.
De hypertense dame komt maar heel langzaam tot ontspanning, eigenlijk begint het pas als Pierre (Auteuil) begint te vertellen over de gemiste kans op een grote liefde in zijn leven.
Middels een lang uitgesponnen raamvertelling maakt hij duidelijk hoe sprankelend het was ten opzichte van zijn uitgebluste huwelijk, maar ook waarom hij er wel voor koos in dat huwelijk te blijven.

Bijzonder om te zien hoe Auteuil , die doorgaans een knap zekere indruk maakt, het in deze film voor elkaar krijgt om een behoorlijk stuntelende minnaar te zijn.
Film is ok, doch slechts voor fijnproevers

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...