woensdag, december 05, 2012

Brighton Rock- Rowan Joffe

Brighton Rock op IMDb
Het bio-tje trok me aan, maar meer nog de erg knappe cast. Control's Sam Riley, John "Elephant" Hurt en Helen "The Queen" Mirren in één film, daaraan kan weinig mis gaan, denk je.
Wel dus, want deze remake van een film uit 1947 doet te krampachtige pogingen om de sfeer van die tijd vast te houden. En lijkt daardoor te plat, te eendimensionaal.

Pinkie Brown maakt carriere in de misdaadscene van Brighton, als zijn baas wordt geliquideerd. Bij een wraakactie pakt hij de de dader daarvan, maar dat gaat niet helemaal zonder getuigen.
Het meisje dat het slachtoffer gezien heeft, zoekt hij op. Hij knoopt met haar een relatie aan om safe te zitten en vervolgt zijn misdadig pad.
Maar hij heeft buiten de waard gerekend. Letterlijk in dit geval: de bazin van het meisje voelt instinctief dat er iets mis is met de relatie en gaat haar beschermen.

An sich kan het een prima verhaal worden, maar dat lukt niet. Riley heeft de hele film maar één gelaatsuitdrukking, alleen Helen Mirren maakt nog iets goed. Maar het is te weinig,,

Geen opmerkingen: