maandag, mei 23, 2022

Adieu Les Cons (aka Bye Bye Morons) - Albert Dupontel

Adieu Les Cons op IMDb (6,7)
 Adieu Les Cons op Moviemeter (3,00)

Frans niemendalletje, maar omdat ik graag naar Virginie Efira kijk viel de film best uit te zitten. Het is er zo een die je twee dagen erna al vergeten bent, maar goed: ook die films moeten gemaakt worden. Een tamelijk onwaarschijnlijk verhaaltje, een in elkaar gemozaïekte comedy-of-errors is het. Als volgt.

Suze Trappet, bijna middelbare leeftijd, zit bij de arts op consult en krijgt loodzware berichten te horen: ze vermoedde al dat er meer achter dat aanhoudende kuchje zat dan aanvankelijk leek. De arts draait er een beetje om heen, maar voor Suze is het duidelijk: ze heeft niet heel lang meer en zal snel schoon schip moeten maken. 

Suze blijkt namelijk tienermoeder geweest te zijn en ze heeft onder dwang van haar ouders destijds haar kind moeten afstaan. Nu ze nog maar zo kort de tijd heeft, moet ze hem vinden. Ze stapt naar het kantoor van de burgerlijke stand om inzage te krijgen. Terwijl zij in gesprek is met de ambtenaar, probeert een kamertje verderop een gesjeesde IT-ambtenaar zichzelf van het leven te beroven. Dat mislukt faliekant en in de chaos die ontstaat neemt Suze deze levensmoeie nerd mee in haar auto. Ze kan hem vrijpleiten van hetgeen er op kantoor gebeurde, maar dan zal hij haar eerst moeten helpen de archieven open te krijgen zodat zij haar zoon kan terugvinden. De twee trekken naar de bibliothecaris, die gek genoeg stekeblind is, en gedrieën beginnen ze de dossiers door te werken: terwijl de politie hen op de hielen zit vanwege de "aanslag" op kantoor, sjezen zij steeds meer in de richting van Suze's zoon. 

Met : Virginie Efira, Albert Dupontel , Nicolas Marié

  FIN - song : Mano Negra- Mala Vida

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...