vrijdag, mei 20, 2022

Petite Maman - Celine Sciamma

Petite Maman op IMDb (7,4)

Petite Maman op Moviemeter (3,39)
 

He , is dit van dezelfde maakster als van "Portret de la jeune fille en feu"? Alle felheid van die film lijkt verdwenen in deze "Petite Maman".  Lijkt, moet ik zeggen, want dwars door alle lieflijkheid heen schrijnt het nog wel degelijk. Het is nog lang geen feelgood, om het zo maar te stellen. 

De jonge Nelly neemt afscheid van haar oma en van de mensen die haar oma verzorgd hebben in haar laatste dagen. Ter herinnering neemt ze oma's wandelstok mee, die ruikt nog naar haar. Met haar vader en moeder rijdt ze naar oma's huis, ze zullen door de spullen heen moeten. Nelly's moeder heeft overduidelijk moeite met de terugkeer in het huis, er komt veel van vroeger boven. Na de eerste nacht in dat huis is ze dan ook verdwenen, terug naar haar eigen woning, Nelly's vader maakt de emotionele opruimklus af. 

Terwijl Nelly buiten in het bos speelt, vindt ze de oude hut waar haar moeder als klein meisje ook speelde. Ze treft er een ander kind aan, dat zich voorstelt als Marion. De meisjes bouwen verder aan de hut en Nelly gaat met het andere meisje naar huis. Wat gek: haar huis lijkt heel erg op dat van haar oma en ook hier ligt een zieke mevrouw op bed. Gaandeweg komt Nelly erachter dat ze haar eigen moeder als jong meisje heeft ontmoet en dat ze dus ook haar lieve oma weer tegenkomt. Ze krijgt een bijzonder inkijkje in de jeugd van haar moeder en vooral in diens verstandhoudingen met oma. Nelly wil voorlopig niet terug naar haar oude woning.

Met : Joséphine Sanz , Gabrielle Sanz, Nina Meurisse , Stéphane Varupenne, Margot Abascal

  FIN - song : Para One - La musique de futur - Ton Coeur

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...