donderdag, mei 12, 2022

The Salvation - Kristian Levring

The Salvation op IMDb (6,7)

The Salvation op Moviemeter (3,49)

Er is een reden waarom ik niet heel erg geporteerd ben van westerns ; in bijna al deze films wordt een bikkelharde wereld van macho's weergegeven, waar het minste teken van zwakte ook meteen dodelijk is. Dat is niet hoe ik de wereld zie, maar hé , het is film, dus af en toe kijken we er eentje. En al helemaal als er geliefde acteurs in spelen. Dat laatste zit bij deze wel snor. 


1871. De Deense broers Jon en Peter zijn 7 jaar geleden vertrokken naar Amerika, na een oorlog met de Duitsers waarin ze in het leger meegevochten hebben. Ze hebben nu eindelijk een plekje gevonden waarop ze hun boerenbedrijf kunnen voeren, reden om vrouw en zoon van Jon eindelijk over te laten komen. 
Het gaat mis met het gezin van Jon als ze tijdens de rit met de koets richting het landje bruut geweld wordt aangedaan door twee andere passagiers. Jon wordt uit de koets gesmeten, zijn zoontje wordt vermoord en idem zijn vrouw, nadat ze eerst nog door de mannen is misbruikt. Jon weet al snel de koets en de mannen op te sporen en neemt bloederig wraak. 
Het stadje waar Jon en Peter bij in de buurt wonen wordt hardhandig onderdrukt door de landeigenaar en oliebaron-in-spe Henry Delarue, die toevallig ook de broer is van een van de moordenaars van Jon's gezin. Delarue zweert wraak en zet de stedelingen onder druk om Jon en Peter uit te leveren. Met angst en beven geven de dorpelingen daar gehoor aan: zodra Jon zich de eerste keer weer eens in town vertoond , wordt hij opgepakt en uitgeleverd. Het spel lijkt gespeeld, maar Jon krijgt hulp van verwachte én onverwachte kant. 

Met : Mads Mikkelsen, Eva Green , Jeffrey Dean Morgan , Mikael Persbrandt, Jonathan Pryce, Eric Cantona
 

 FIN - song : Kasper Winding - The End

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...