vrijdag, juni 30, 2023

The Misfits- Renny Harlin

The Misfits op IMDb (4,4)
 The Misfits op Moviemeter (1,96)

Behoorlijk niemendalletje (met de nadruk op dalletje). Maar goed, ik was moe van een pittige werkweek en onderging deze formulefilm zonder verzet. 

Richard Pace is meesterdief die door zijn vaardigheid in zakkenrollen en zwendel een luxueus bestaan. Gaat niet altijd goed maar zelfs als hij in de bak komt te zitten, weet hij daar op een gegeven moment weer uit te ontsnappen. Dit zeer tegen de zin van commercieel gevangenisdirecteur Schultz die inmiddels al menig appeltje met Pace te schillen heeft. 

Pace wordt benaderd door een groep idealistische dieven. Ze willen in het dictatoriale Jazeristan (??) een overval plegen bij een brute heerser die toevallig samenwerkt met Schultz. De opbrengst van de overval (een massale hoeveelheid goud) zou worden gedoneerd aan een liefdadige instelling, het gaat hen om het ontmaskeren en ontmantelen van de Arabische dictatuur aldaar. De groep blijkt onder leiding te staan van...de dochter van Pace, die haar afwezige vader op deze manier voor het karretje hoopt te spannen: ze werken eindelijk een keer samen én pappie kan die vervelende Schultz een loer draaien. 

De club moet een listig plan verzinnen om ver weg in de woestijn een gevangenis binnen te vallen om aldaar de kluis leeg te roven. Hopelijk gaat dat lukken. 

Met: Pierce Brosnan, Tim Roth, Hermione Corfield, Nick Cannon, Jamie Chung

FIN - song : Pryda - SOL

Geen opmerkingen:

The Hours - Stephen Daldry

The Hours op IMDb (7,5)   The Hours op Moviemeter (3,47) Alles is bijzonder aan deze film. Het verhaal, het acteerwerk, de waanzinnig mooie ...