vrijdag, september 20, 2024

Ninjababy - Ingvild Sve Flikke

Ninjababy op IMDb (7,2)
 Ninjababy op Moviemeter (3,32)

Lekker onaangepaste film met een prettige vaart en veel visuele vondsten. Mijn twijfel vooraf of ik een combinatie van animaties en bewegende beelden wel trok, het verdween al snel. Dit is grappig, dit is onconventioneel

Het onconventionele zit m niet alleen in de aanpak van de film, de hoofdrolspeelster straalt het op fanatieke wijze uit. Als ze merkt dat ze zwanger is, een tijdje al zelfs, bedenkt Rakel eerst allerlei manier om dit te ontkennen. En daarna: om er vanaf te komen. 

Voor een kind is helemaal geen plaats in haar leven, het past niet bij haar ritme van feesten, neuken, roken, beetje bankhangen en verder alleen maar tekenen. Ze moet zelfs graven in haar geheugen wie de vader zou kunnen zijn, de duur van haar zwangerschap stamt immers al van een paar toevallige sekspartners geleden. Ze beperkt de selectie tot twee mogelijke kandidaatvaders: met de ene (om anatomische redenen Pik Jesus genaamd) ziet ze al helemaal geen toekomst voor zich, die wil geen verantwoordelijkheden dragen in zijn leven (eigenlijk wil ze dat zelf ook niet , maar ja).

De recent aangewaaide lover Mos is eigenlijk een veel betere kandidaat, want liever/aandachtiger/zorgzamer. Maar ja, hij kan onmogelijk de vader zijn omdat hij nog maar net om de hoek is komen kijken, ze moet toen al zwanger geweest zijn. Rakel staat voor ongemakkelijke keuzes. En laat ze daar nu juist een hekel aan hebben: keuzes maken is niet haar effort.

Met: Kristine Kujath Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi

FIN - song : Frokedal - Hybel

Geen opmerkingen:

Beetlejuice Beetlejuice (aka Beetlejuice 2)- Tim Burton

Beetlejuice Beetlejuice op IMDb (7,1)   Beetlejuice Beetlejuice op Moviemeter (3,10) Eerlijk is eerlijk: ik vond m gewoon leuk. Geen lijstje...