zondag, september 29, 2024

L'Immortale (aka The Immortal) - Marco d'Amore

L'immortale op IMDb (6,8)
 L'immortale op Moviemeter (3,27)

Twijfel of ik deze wel moest opnemen, toch gedaan. En nu, bijna een jaar later, ook nog gekeken. Mijn twijfel bleek terecht: De film is namelijk een spinoff van de aanvankelijk tamelijk sterke maffiaserie "Gomorrah" waarvan ik twee seizoenen gekeken heb. In die serie had voorman Ciro (gespreeld door Marco d'Amore, die hier ook de regie voor rekening neemt) een cruciale rol, een rol die echter niet genoeg blijkt voor een dragende film over de handlanger van de grote bazen. Bovendien borduurt d'Amore te veel voort op het mystieke imago van Ciro: veel meer dan roken en diepzinnig kijken doet hij in deze film niet.

Ciro heeft de aanslag op zijn leven door zijn oude hartsvriend Gennaro blijkbaar overleefd: hij wordt - meer dood dan levend- uit zee gevist, zijn leven kan nog net worden gered. Wel is hem duidelijk geworden dat hij weg moet uit Napels: als de clan hoort dat Ciro nog leeft, zullen ze het opnieuw proberen. Bovendien kan hij de moord op zijn liefje steeds maar niet van zijn netvlies krijgen. Hij laat dus de mythe bestaan dat hij nog ergens in de baai van Napels drijft en vertrekt naar het Oostblok. In Letland begint het hele circus weer opnieuw: hij wordt tussenpersoon voor coke-smokkel vanuit..juist ja..vanuit Napels. Al snel werkt hij zich omhoog in het misdaadclubje waar hij nu mee werkt, maar zijn doel is hoger; zelf een handelslijn met de Russen opzetten. Daartoe moet hij echter handig manoeuvreren. En - niet onbelangrijk- hij moet de ogen op de bal houden en zich niet laten afleiden door die mooie dame die rondom het misdadige clubje hangt. In de tussentijd krijgen we een inkijkje in de jeugd van Ciro, zodat we begrijpen hoe hij zover gekomen is.

Met: Marco d'Amore, Giuseppe Aiello, Salvatore D'Onofrio, Salvatore Esposito,  Marianna Robustelli

FIN - song : Stephen Barton/Kelsey Karter - Don't you forget about me

Geen opmerkingen:

Our Friend - Gabriela Cowperthwaite

Our Friend op IMDb (7,3)   Our Friend op Moviemeter (3,47) Soms tref je het, als filmkijker. Soms verwacht je niets en krijg je veel. Deze f...