maandag, april 10, 2006

Ten oorlog, deel.... (ja, aan welk deel zijn we eigenlijk toe..?

Zag gisteravond op het grote doek de veelgeprezen film "Jarhead". Een retesterk epos over de waanzin van de oorlog. Ditmaal niet louter de waanzin van het vernielen van huizen, mensen en beschavingen, nee: ook de waanzin die zich meester maakt van de kapotgedrilde soldaatjes. Langzaam maar zeker wordt hun testosterongehalte dermate hoog opgeschroefd dat ze desnoods hun beste vriendjes aan de bajonet rijgen.

Vele vele slachtoffers maken de oorlogen zo, nog jaren nadien. Generaties amerikanen zijn getraumatiseerd teruggekeerd van korea, vietnam, golfoorlog 1 en deel 2.

En dan, ja dan: lees je dat Bush van plan lijkt om een luchtaanval op Iran te doen, omdat iran onaardige dingen zegt over israel en omdat iran een nucleair programma heeft. Dat laatste net als Israel trouwens, en net als India waarmee Bush vorige maand een vriendschapscontract tekende).
Opnieuw zal Bush een land in het verderf storten, daarbij gelijk een nieuwe generatie van zijn eigen landgenoten meenemend.

Wie is hier nou waanzinnig??

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Uh... boesj?

begt zei

zou je zeggen van wel, maar mooi dat al die soldaatjes bij terugkomst worden opgesloten, dat de iraanse president voor gek verklaard wordt en alle anti-amerikanen daarbij.
Bush begint steeds meer de nieuwe Nero te worden...

Peter te Riele zei

Why do we kill people to tell people that killing is wrong?

Amnesty international

begt zei

die is, hou oud dan ook, nog steeds actueel, peterter. ik zie in de trein regelmatig een man die de button draagt en hij wordt vanzelf weer hip, dat zie je maar weer...