dinsdag, augustus 29, 2006

Zeulnorm #2

Brainwave: op het CS struikel je (letterlijk!) over de koffertjes op wielen die zoekende toeristen zo achter zich aan zeulen dat de ietwat haastende forens ze doorgaans te laat opmerkt.

is er nou niet een schooltas te bedenken die het gewicht verplaatst naar de wieltjes zodat tere ruggetjes gespaard blijven?
ik zie het al voor me: bij het wisselen van het lesuur svp rechts rijden, goed voorsorteren voor de sectie scheikunde!!

4 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Het kan toch veel simpeler. In plaats van 30 ruggetjes met zware tassen, verplaatsen de docenten zich van lokaal naar lokaal. De boeken blijven in het lokaal en als de leerlingen een toets hebben,nemen ze lesboeken (indien nodig) mee naar huis aan het einde van de schooldag. En de scholen zorgen ervoor dat er niet of nauwelijks huiswerk gegeven wordt. Schoolwerk doe je op school, niet thuis! Ach, het is zo simpel. Het systeem maakt het moeilijk.

Peterter

Anoniem zei

peterter ut kan nog simpeler, alle boeken digitaal

Peter te Riele zei

Tsja, of liever nog: levend onderwijs! Geen boeken, geen virtuele boeken op het scherm, maar learning by doing. Daar hebben we dan andere (typen) docenten bij nodig. En dat is dan toch nog complex.

Peterter

begt zei

jaaa, peterter, zonder er vooraf over na te denken raak ik op jouw terrein.
goede ideeën, ook anonymous laat zien dat er modernere technieken denkbaar zijn..

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...