zondag, september 24, 2006

Relax! Don't do it...

Wij moeten echt hemel en aarde bewegen, wil een beetje ontspanning er voor ons in zitten. Lief en ik togen naar het zuidpuntje van NL dit weekend: wandelen, fietsen en vooral een dag zweten en zwemmen hadden wij ons ten doel gesteld.
Is allemaal gelukt, maar inbetween beleefden we weer eens de gebruikelijke "tourist's hell on earth".
Via t web een kamertje geboekt voor twee nachtjes, bleek in dé uitgaansstraat van het stadje te zijn, bovendien tegenover dé jongerentent van het moment en als klap op de vuurpijl gelden in Limbloland heeeeeel andere geluidhinderwet-regels als bij ons hier. geen geluiddempen na tweeën, geen tussendeur om een overschrijding van de 90 dB te voorkomen. Neenee, lezertjes, ik had het gevoel dat lief en ik de sponde deelden met een forse club dansvloerliefhebbers. Geen oog dichtgedaan, althans: niet met het beoogde succes. Bovendien knalde er nog eens een stoppenset toen mijn bevallige des nachts even het toiletlicht aandeed.
Volgende ochtend: kans op een andere kamer was er niet, en "wat nou, meneer, dit was nog een rustige nacht". Gauw verder gezocht, gelukkig vonden we iets buiten het centrum nog een betaalbare kamer: hoewel dus dubbelgeboekt binnen ons budget bracht deze kamer ons wel waar we naar zochten: een uitgebreide nachtrust na een welbestede dag. Want jaja, dat daggie zweten, zwemmen en ayurveda-rituelen deed ons smachten naar kussen (en vooruit, ook naar sloop/laken en dekbed).
Een zwaarbevochten "relax"weekend dus, met einden goed en allen goed.

4 opmerkingen:

PS zei

Ik had dezelfde ervaringen... alleen ik was ziek.

begt zei

dat waren wij op de lange duur ook geworden, zoveel is zeker

Anoniem zei

un volgende keer moet je marus naar Arcen gaan, ut ligt krek in Noord Limboland, je kan mooi wan delen er zijn mooie kasteeltuinen en betaalbare slaapgelegenheden

begt zei

en een bierbrouwerij, volgens mij!!