woensdag, maart 07, 2007

Heksenjacht

Gisteravond spraken mijn lief en ik langdurig over de huidige politieke klimatologische omstandigheden. Dat mensen met een anderlandige achtergrond een dubbele bewijsplicht hebben om aan te tonen dat ze goede burgers zijn, wil er bij ons niet in.
Lief omschreef het als een heksenjacht.
Wat maakt dat een beetje islamitische achtergrond ervoor zorgt dat je loyaliteit in twijfel getrokken kan worden door de stormtroepen van Wilders en (slippendragend daarachter) Rutte?
Hebben zij zich ooit wel eens gebogen over de loyaliteit van hun achterban, de hiddinken van deze aarde die -met NL paspoort op zak- zich net over de grens vestigen zodat ze minder belasting gaan betalen aan hun geliefde vaderland?
Zijn dat betere Nederlanders dan mensen die, met turkse achtergrond, nota bene de pijnportefeuilles Immigratie of Sociale Zaken in dit kabinet willen vertegenwoordigen. Of mensen die in commissies gaan zitten die mensenrechten onder de loep nemen in landen waarbij dat erkend nodig is?

De scheiding der geesten die zich al onder Fortuyn aftekende, is alleen maar groter aan het worden. Goede Nederlanders zijn blank, stemmen rechts, overtreden alleen financiële en snelheids-wetten, zijn christelijk of joods en houden van het koningshuis.
De rest van het volk is ter discussie te stellen, aldus de inquisitie van Wilders en de zijnen.

Tekent zich hier niet een uitermate zielig, egoistisch beeld af van dé Nederlander?

Geen opmerkingen: