dinsdag, juli 15, 2008

Onbeleef t mee

Zo ongeveer om de twee jaar komt t in een onderzoek naar buiten: Nederlanders zijn onbeleefd.
Dat wordt zo ervaren door landgenoten in het buitenland en door buitenlanders in ons land.

Kweetniet hoe t u vergaat, maar ik wist dat allang. Ongeduldige automobilisten, ongeduldige treinreizigers, mijn ex, bozige hangjongeren, niet-rokers, PVV-ers, klantenservice afdelingen, overheidsdienaren: het zal de joods-christelijke traditie wel zijn, maar enige vorm van empathie met de medeburger zit er niet in.

Laten we dat soort onderzoeken dan ook maar niet meer doen, negatieve aha-erlebnissen zijn er al meer dan genoeg.

2 opmerkingen:

Herr Meijer zei

Sjonge jonge, onze voormalige niet-roker moet weer even de niet-roker als een hufter neerzetten. Voor de rest klopt je rijtje wel aardig :)

Waar komt dat onbeleefde toch vandaan? We hebben het te goed en te makkelijk, en maken ons daarom druk en kwaad om nietszeggende dingen.

Zouden we dan toch, om onze nederigheid weer een beetje te hervinden, iets heel naars nodig hebben? Echt iets engs, zoals een burgeroorlog bijvoorbeeld, omdat we nu maar blijven afdrijven en afdrijven?

Of zijn we gewoon wie we zijn, en moeten we niet te veel waarde hechten aan dit soort nietszeggende vaststellingen in een onderzoek onder een paar honderd expats, nota bene :)

begt zei

dat is de kern van het hele verhaal, meijer, aan sommige dingen wordt soms te veel waarde gehecht (zoals aan de geur van kleding bijvoorbeeld ;-p).

en de kwalificatie "hufter" is van jezelf, ik heb het over onbeleefdheid. Je gaat graag nog een stapje verder, he...

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...