vrijdag, september 04, 2009

Even vrijdag

De morgenstond...snoerde mij de mond.
Ik dacht, na een flexe werkdag en een ontbering-avondje in de winderige frisheid van een buitenvoorstelling, dat ik vanmorgen kalm kon opstaan.
ik werd er echter door de wekker uitgedrongen en stapte binnen in een stille wereld. Huisdieren maakten geen aanstalten, er was niemand op straat. Zou t dan toch zaterdag zijn?

Binnen twintig minuten was ik erachter: dit wordt weer een even vrijdag. Waar de onevens mij een uitslaapmogelijkheid bieden, zijn de evens de dagen van forensen, werktikken en met n noodgang terugforensen om de kinderen op te vangen.
Vanaf nú begint het ontwaken....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Voor mij is het elke vrijdag de oppasopavrijdag, dat betekent geen vrije dag, kleine meid ophalen, theedrinken, spelen, tukkie doen, samen d'r grote zus van school halen, bammetje eten, naar het kabouterbos, hond uitlaten, eten maken voor de hele familie. Ik ben blij wanneer het ongeveer half negen is dan begint voor mij de vrij-dag. Hans

Peter te Riele zei

Gelukkig was het maar even...
Peterter

begt zei

de vrijdagstond heeft van alles in de mond, zie ik wel...

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...