donderdag, oktober 15, 2009

Aan de grond

wat is het nut van een positieve levenshouding als keer op keer de grond onder je voeten wordt weggeslagen? wat voor constructieve levenslessen kun je overbrengen op je kinderen als de maatschappij je keer op keer veroordeelt? en hoe moet je die maatschappij dan beoordelen?
het enige dat rest is het grondrecht op liefde. En liefde, die heb ik gelukkig in ruime mate. en krijg ik in ruime mate terug. en dat is meer dan zij ooit zal kunnen zeggen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Huh, Ja maar... (twee titels van Berthold Gunster) twee boeken die het antwoord geven op jouw vraag. De kunst van het omdenken.
Niet: Het glas is halfvol of half leeg, maar: Waar is de kraan?
Wellicht een antwoord op die maatschappij. Van de maatschappij moet je het niet hebben, want de maatschappij dat zijn wij!

Peterter

begt zei

Weet je, Peterter, ik geloof dat helemaal niet dat wij de maatschappij zijn.
De maatschappij is een machine die niet van zins is haar looplijnen ook maar enigszins te laten beinvloeden. ik ben inmiddels overtuigd: Kafka en Orwell hebben t beter gezien dan alle Bertrand Russels van deze wereld.

Anoniem zei

Denk niet dat 1 persoon de wereld niet kan veranderen. Als de mens de wereld wil veranderen, dan begint het bij 1 persoon.
Soms is dat als een Don Quichotte: vechten tegen windmolens. (Of in jouw geval, ambtelijke molens).
Wie is die maatschappij? De verzameling regels en wetten, de cultuur, de mensen om je heen. Ik heb nog steeds het (naïef wellicht) het geloof dat je er zelf buitengewoon invloed op hebt. Veel van wat je overkomt, heb je zelf de hand in gehad. En vervolgens is jouw reactie en houding van grote invloed op de vervolgeffecten.
Succes met het (ont)regelen van de machine.

Peterter

Stefanus Rafael Maria zei

De grond onder je voeten weggeslagen, ik weet precies hoe je je voelt. Ik blogde ooit dat de andere rooie zou blijven (al was dat op hyves)maar Begtje ligt nu IN dezelfde grond die onder mijn voeten is weggeslagen.
Het is een hard gelag Begt,misschien is een bokbiertje niet eens zo'n gek idee....

begt zei

@stefanus daar gaan we tijd voor maken. laten we de bokken maar van de schapen scheiden. en scheiden, dat is nou eenmaal waar ik goed in ben..

@peterter zo ken ik je ook, hoor. maar snap dat ik die naiviteit inmiddels met zoeklichten moet opsporen...