vrijdag, oktober 23, 2009

McCarthy-isme

Een burgemeester moet weg. Niet omdat een project niet zo gelopen is als in de raad besproken, nee: omdat hij dat wist. En het zou een beschaming van de democratie zijn om dat niet te vertellen.
Niet het feit dat iedereen weet dat projecten als deze altijd anders en duurder lopen dan gepland, niet het feit dat projectontwikkelaars en bouwmaatschappijen er altijd op frauduleuze wijze in slagen meer geld te vragen voor dit soort projecten dan ze in hun bestek indienen, niet dát is de doodzonde. Nee, het feit dat de burgemeester die communis opinio niet in de raad heeft besproken.

In het hele land jagen fortuynisten en wildersianen op pvda'ers en andere linksen: dat zijn immers de oude regenten die dit sfeertje hebben gecreëerd. in hun ogen dan.
het simpele feit dat vanaf WOII het KVP/CDA-klimaat op acht jaar paars na onafgebroken heeft geregeerd in dit land, wordt daarbij aan de kant geschoven. het feit dat er tevens cda-vvd kabinetten zijn geweest ook. Het gaat om die jaren dat de pvda deelnam, dát waren de jaren dat het steeds ff fout ging met nederland.
ik voorzie de komende 2 jaar nog geen Kristallnach, maar deze mccarthy-mentaliteit maakt dat dit land moet inzien dat het doodziek is.
Maar ach, dat is nog altijd een betere conditie dan die van de democratie. Die laatste namelijk, is dood.

Geen opmerkingen: