dinsdag, augustus 17, 2010

Best leuk allemaal, dat nu prominenten van CDA en VVD in het geweer komen tegen het aanstaande kabinet Bruin1 vanwege het totale gebrek aan milieu-vooruitzichten, maar het is natuurlijk (sorry) allemaal knap te laat.
Al voor de verkiezingen was duidelijk dat alleen de Partij voor de Dieren en Groen Links een milieu-paragraaf in hun verkiezingsprogramma hadden staan die meer dan 10 regels besloeg.
al drie verkiezingen lang is groen en duurzaam geen politiek issue meer, ondanks alle gezwatel over "we moeten iets overlaten voor de generaties na ons'.
Mensen die dat zeggen denken louter in financiƫn, die denken dat je, als je geld hebt, alles maar kunt kopen. Dit terwijl het toch al langer duidelijk is dat je net zo wijs moet omgaan met de omgeving, met de natuur en met de beschikbare energiebronnen.

Ik ga er niet in te trappen om de geboden kans van de recente mondiale natuurrampen te gebruiken voor een soort "zie je wel" reactie. De mensen moeten het zelf maar gaan ervaren.
Vertrouw nooit een partij die het woord "vrijheid" in het vaandel voert: dat komt meestal neer op hun eigen vrijheid die ze zo ruim mogelijk willen benutten. Zolang we bij de bezuinigingsplannen niet ook het bezuinigen op misbruik van de natuur gaan meenemen, ziet het er allemaal grauw en dor uit voor de toekomst.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar is de titel?

begt zei

tja, da's ook een reactie

begt zei

maarreh; suggesties?