woensdag, augustus 04, 2010

Dat had je gedroomd!

Eindelijk, daar waren we weer eens aan toe. Een man met visie, een man met lef, een man met een frisse aanpak. Niks politiek vandaag, niks actualiteit, nee: Begtje heeft gisteren zijn film van het jaar gezien.
Met "Insomnia" en vooral "Memento" liet Christopher Nolan al zien dat ie onconventioneel van aanpak en ideeën is, maar wat ie met "Inception" laat zien tart alle beschrijvingen.
Een godsliederlijk moeilijk script, een hoge eis aan de kijker om bij de les te blijven en daarbovenop nog eens één grote visuele tractatie. Bij vlagen zat ik met open mond te kijken, zoveel durf en zoveel fantasie.
Dromen stelen, ideeën inplanten: alleen de basiskronkel van deze film is al een filosofie op zich, een punt waarover je uren aan de bar kunt doorpalaveren.

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk moet mijn favofilm "Magnolia" weer eens concurrentie naast zich dulden. Naast, achter, onder, voor: daar ben ik nog niet uit, maar als "Inception" niet in alle filmlijstjes over 2010 op 1 komt, valt diezelfde mond van mij nog n keer open.

Geen opmerkingen: