donderdag, november 25, 2010

Voorportaal

Je moet t m maar flikken. Je eerste CD uit, een overdosis aan media-aandacht en een goedbezochte toer langs de vaderlandse podia. En ondertussen gewoon nog maar 21 wezen.

Bovenstaande zin verraadt al het profiel van Tim Knol, Swaf's succesvolle zoon en lieveling van de vaderlandse poppers. Tim deed gisteren een geste naar de kopers van de itunes-versie van zijn single "Sam". Die werden getracteerd op een akoestische set in de fabuleuze ambiance van de historische Amstelkerk.

Hier kom ik bij de pointe van het verhaal: je kunt een goed imago hebben, je kunt je wel s achter je band verschuilen op een groot podium, je kunt nog zo vaak met je snufferd op tv verschijnen, maar een akoestisch concert in een klankrijke kerkzaal is een proeve van bekwaamheid.
Dan moet je zang puur zijn, dan moeten je liedjes emotioneren, dan moet je performance geloofwaardig overkomen. Alleen dan, dan sta je in het voorportaal van de galerij der groten.

Tim en Duijf slaagden met verve voor dit examen: kippenvel en zelfs betraande ogen waren mijn deel in "Music in my room", "Sounds familiar" werd gespeeld alsof het voor dit soort locaties is geschreven en het nieuwe werk werd naadloos ingepast.

dit is pas het begin, realiseerde ik me. Indonesi√ę wacht, SXSW staat geboekt. Blij dat wij in ons landje een tijd van hem/hen hebben kunnen genieten, ze zullen er straks weinig tijd meer voor hebben.

Geen opmerkingen: