dinsdag, november 01, 2011

Copie Conforme - Abbas Kiarostami

Ik heb op zeker meer films van deze regisseur gezien maar kon op IMDB even niet zo snel ontdekken waar de oorspronkelijk Iraanse titels voor staan.
Deze van 2010 was een van z'n eerste europese films , maar al aanschouwende vind ik de film toch meer oosters dan westers. En wel hierom:
Tuurlijk zijn de beelden westers, tuurlijk is de relatieve luxe westers, maar de gesprekken , het intermenselijke contact en de begripvolle gelaatsuitdrukkingen verraden de mystieke en meer spirituele hand van een Aziaat.

Dat maakt dat je ook in deze film- net als die hieronder- voortdurend zit te raden in welke fase je bent aangeland, wat de twee, overigens beeldschone, hoofdrolspelers voor verband met elkaar hebben. Kennen ze elkaar nou niet, net, wel of al jaren? En zijn ze nou blij of bedroefd met elkaar?

Sterk acteerwerk, la Binoche is opnieuw krachtig. Daarnaast mooie beelden van Toscane: dat alles bijeen helpt dat de film toch nog een beetje los komt!!

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...