dinsdag, november 15, 2011

The disappearance of Alice Creed- J Blakeson

Herinner me dat we deze film bespraken in onze programmacommissie: ondanks alle bevlogenheid van de aanjager in kwestie is niet voor opname op de lijst gekozen. Da's jammer, want hij had best bij ons gepast.
1) Zorgvuldig vormgegeven beeldwerk. Vooral het openingsstukje is het betere "klussen met Nico" werk. Prachtig, verderop in de film richting suspense en vervolgens richting wanhoop. Mooi
2) Acteerwerk. De dame uit de titel, in wie wij Tamara Drewe herkennen, speelt sterk. En speelt sterk uit, dat ook. Zij zet haar beide ontvoerders tegen elkaar op. En Eddie Marsan is Eddie Marsan: hoe stoer ie ook doet, hij blijft het losertype.
3) Sociaal. Op een of andere manier ook een Brits klassestrijd-drama, en dat kunnen britten beter dan wie ook.
4) Plot. De rode draad van de film is de continue wisseling van de macht. Om beurten is er iemand anders "to push the button".

Meisje wordt ontvoerd door 2 mannen, die elkaar blijken te kennen van de gevangenis waar ze samen zaten. Door een handigheidje ontfutselt ze een van de twee zijn identiteit en begint dat vervolgens handig uit te spelen. Een geniaal plan komt op deze manier nogal op de tocht te staan.

Geen opmerkingen: