zondag, november 27, 2011

Schemer - Hanro Smitsman


Is weer zo'n film waar jaren later over gezegd wordt dat de hele acteergeneratie "van nu" er in zat. Dát is al een reden om te kijken, maar ook de nieuwsgierigheid naar de interpretatie van een waargebeurd (Maja Bradaric)verhaal is boeiend.

Vriendenclub - middelbare school - doet alles met elkaar. Soms bijna letterlijk, want de onderlinge relaties vliegen je om de oren. Een van het clubje , het wispelturige meisje Jessie, ligt nogal moeilijk in de groep. Ze blijkt zo haar redenen te hebben om geen relatie aan te gaan, voor haar zelf overigens het lastigst want ze is smoor op een van de jongens in de groep.
Gaandeweg gaat de rest van de groep zich dusdanig aan haar en haar gedrag ergeren dat ze plannen smeden tot vérgaande stappen. Of vergaande stappen, het is maar waar je het accent op legt.

Bij vlagen wat tieneracteerwerk, maar af en toe ook heel sterk verbeeld. Doelgroep had ik -met twee dames van 16- naast me op de bank: zij kenden het oorspronkelijke verhaal niet maar vonden de verfilming "best boeiend".

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...