maandag, juli 30, 2012

Isabelle - Ben Sombogaart

Nogal tegenaan zitten te hikken of ik deze ging kijken. Heb het toch maar gedaan en dat is vooral omdat ik op een of andere manier Halina Reijn een geloofwaardige actrice vind.

Hierin word ik geenszins teleurgesteld met deze film: een staaltje method-acting van de bovenste plank. Ze levert een soort omgekeerde Robert-de-Niro-prestatie: een Christian Bale-achtige uithongering van zichzelf om maar geloofwaardig te zijn in deze rol.
Welke rol? Die van de succesvolle filmster Isabelle , die door een jaloerse dame gegijzeld wordt vanwege haar schoonheid. De dame in kwestie blijkt aan alle kanten door het leven afgewezen te worden en zint op wraak. Dat doet ze door de vergankelijkheid van het leven in schilderijen vast te leggen.
Met Isabelle heeft ze hetzelfde plan: die wordt dus opgesloten en uitgehongerd om gaandeweg de portrettenreeks te verworden tot een geportretteerd gratenpakhuis.

Niet de allerbeste en boeiendste film, edoch door de sterke acteerprestatie van Reijn toch -althans voor mij- de moeite van het bekijken waard.

Isabelle IMDB

Geen opmerkingen: