vrijdag, juli 20, 2012

The Trip - Michael Winterbottom

Uitermate vermakelijke film, al moet je er wel tegen kunnen. De film is namelijk uitgerust met een extreem hoge dosis "Britishness" ,  en dat zal vast niet iedereen kunnen waarderen.


Steve Coogan speelt Steve Coogan, Rob Brydon speelt Rob Brydon. Twee erkende Engelse komieken, die een weekje met elkaar worden opgezadeld als Coogan door een krant wordt gevraagd om een verslag te schrijven van een rondrit langs 's lands beste restaurants. Omdat de vriendin van Coogan heb net "more or less" heeft gedumpt, wordt Brydon meegevraagd.
Tijdens de lange ritten in de auto is het een komen en gaan van imitaties van BB'ers . Beide mannen proberen elkaar te overtroeven: de ene doet nog een betere Michael Caine dan de andere. Vindt ie zelf.

Tussendoor pik je en passant een aantal prachtige beelden mee van de fantastische countrysides : uitgestrekte velden, weidse heuvels en ommuurde straatjes. Smullen.

Ik zat in mn eentje op de bank, maar ging regelmatig onderuit van het lachen. Zal vast niet door iedereen gedeeld worden, maar een beetje Britse comedy liefhebber kan zn hart ophalen. Topvermaak.
Enneh: respect voor de regisseur, die zomaar even weer een ander genre aan zijn toch al imposante oeuvre toevoegt. 

4 opmerkingen:

rondie zei

Ik ben gek op the trip! Fijne serie.

begt zei

goed zo, ik heb me met deze ook zeer vermaakt. Er is nog steeds geen goed alternatief voor Britse humor.

Patricia zei

Ik heb deze in de bioscoop gezien en vond hem ook erg vermakelijk hoewel ik de serie niet ken en de meeste gepersifleerde personen ook niet. Er blijft genoeg aan onderhuids verhaal en fraaie landschapsbeelden over om de film de moeite waard te maken.

begt zei

eens, Patricia, mijn plezier reisde ook twee kanten op. De humor vond ik waanzinnig goed, maar het reisje door Engeland zelf was ook niet onprettig.