donderdag, juli 18, 2013

All Good Things- Andrew Jarecki

All Good Things op IMDb
David Marks (Ryan Gosling) is de wat zonderlinge zoon van een schimmige vastgoedondernemer in New York. Hij is niet van zins in het grotegeld-imperium van pa te stappen, als ie dan ook een hippie-achtige jongedame ontmoet en zich met haar buiten New York vestigt om een "alleenmaarmooiedingen"winkeltje te beginnen, lijkt zijn zelfstandigheid definitief gevestigd.
Maar pa rekt en trekt , onder druk wordt alles vloeibaar en David voelt zich gedwongen om het winkeltje op te doeken en voor pa geldkoerier te worden langs diens pandjes in 42nd street en Times Square.
Vanaf dat moment groeien hij en zijn bloemenmeisje uit elkaar, bovendien weigert hij toe te geven aan haar kinderwens omdat ie verafschuwt net zo te worden als zijn pa. Het gaat van kwaad tot erger, alles loopt spaak als Katherine besluit dat hun huwelijk dan maar beëindigd moet worden. De grote arm van schoonpa reikt ver, Katherine wordt financieel uitgehongerd en kan geen kant meer op. Als zure kers op de taart blijkt David zich ook nog eens tot een gruwelijke psychopaat te ontwikkelen. Vanaf dan gaat het snel..

Geen wereldschokkende film, wel een héél erg goed script, naar een waargebeurd verhaal. . Geboeid uitgekeken. Gosling blijkt een van de belangrijkere acteurs van zijn tijd, Kirsten Dunst komt maar niet van die kuiltjes in haar wangen af en Frank Langella is , as ever, een irritante basterd.

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...