vrijdag, juli 12, 2013

Kapringen - Tobias Lindholm

Kapringen op IMDb
Zo zeg, wat was ik lang niet meer in een filmzaal geweest. Any movie would do, maar ik ben blij dat ik naar deze gegaan ben. Veelbelovende kritieken die wat mij betreft volop worden waargemaakt.
"van de regisseur van Borgen en Jachten" .en met de beide mannelijke hoofdrolspelers uit Borgen. En wat die laatste 2 betreft: die leveren een topprestatie met hun respectievelijke rol als spijkerharde onderhandelaar ( Soren Malling) en gegijzelde scheepskok (Pilou Asbaek).

Verhaal is bloedjesimpel: Deens schip wordt gekaapt op de zee ergens onder India. Somalische piraten eisen van de rederij een forse som geld. De directeur, die wel vaker spijkerhard heeft moeten onderhandelen , gaat ook nu een robbertje loven en bieden niet uit de weg.

Wat de film erg geloofwaardig maakt, is de toenemende verslonzing van de acteurs, de hitte zowel op het schip als in de onderhandelingskamer neemt steeds meer toe. En naarmate succes voor beide partijen uitblijft, neemt de gekte en de kans op totale ontsporing toe.
Uitermate goed neergezet, met een fijn gekozen eind. Lichtelijk bizar, maar zeer terecht toegepast.

Sterke film. Must see.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...