maandag, november 11, 2013

Into the white - Petter Naess

Into the white op IMDb
WO II, Noorwegen-noord. In een nogal onherbergzaam gebieden vechten Duitse en Britse piloten een battle. De strijd gaat om de hegemonie over Noorwegen, een gebied dat vanwege de grondstoffen nogal gewild is.
Aan beide kanten sneuvelt een vliegtuig, na een barre tocht bereikt de Duitse crew een afgelegen jachthut. Ze prijzen zich gelukkig en installeren zich. Plan is om zo snel als het kan de tocht te voet naar de kust te maken en zich daar weer bij hun nationale leger aan te sluiten.
Een dag later: na een nacht overleven in het vliegtuig bereiken twee Britse piloten dezelfde hut. Uit humanitaire overwegingen besluit de Duitse commandant de mannen binnen te laten, ze daarmee reddend van een wisse dood. De Britten worden als krijgsgevangenen behandeld en delen daarmede ook in het bitter weinige voedsel dat aanwezig is.
Een kat-en-muisspel ontspint zich tussen de drie nazi's en de twee Tommy's. Gaandeweg zien ze in dat ze de meeste kans op overleven hebben als ze samenwerken. Dit terwijl ze weten dat hun bazen van ze verlangen dat ze de tegenpartij ombrengen. Het is oorlog, immers.

Verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, dat maakt de aftiteling ook tamelijk bijzonder.
Boeiend spel, in meerdere opzichten.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...