zaterdag, november 30, 2013

Hansel & Gretel : Witch hunters - Tommy Wirkola

Hansel & Gretel: Witch hnuters op IMDb
Dus! Er zijn van die avonden dat je film kijkt met het hele gezin en dus een beetje moet toegeven aan de artistieke verlangens en interesses. Daarom deze!

Het sprookje van Hans & Grietje, maar dan doorgetrokken naar een wat meer fantasywereld. Broer en zus zijn - net als in het boek - inderdaad in het bos achtergelaten, bij een snoephuisje beland en gevangen door een heks. En net als in het boek pakken ze de heks en weten te ontsnappen.

Daar houdt elke vergelijking op: ze groeien op als premiejagers. Door hun ervaringen (en afkomst?) zijn ze bij uitstek geschikt om hekserij te herkennen en te bestrijden. Zo komen ze uiteindelijk tegenover opperheks Famke Janssen te staan , die het bovendien ook nog eens op hen persoonlijk heeft gemunt.

Veel actie, veel knokken, veel duckface Gretel. Maar ik moet wel zeggen dat het er verrassend goed uitzag.  Visueel was de film zeer oke, de rest ben ik waarschijnlijk volgende week alweer vergeten. De kinderen vonden het oké, dat telt ook.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...