dinsdag, september 08, 2015

La Isla Minima- Alberto Rodriguez

La Isla Minima op IMDb
Thriller. Maar dan niet in de geijkte vorm. Deze is meer opgebouwd uit uitgestelde spanningsmomenten. Hetgeen de regisseur overigens uitstekend doet.

Spanje 1980. Het Franco-regime is net enkele jaren verdwenen maar het land is nog steeds gewond.
De machinaties zijn nog niet uit de samenleving gesleten, de hiƫrarchie en de angst leven nog volop.

Twee agenten worden naar het platteland gestuurd en op een verdwijningszaak gezet. Twee jonge meisjes zijn verdwenen tijdens de dorpskermis. Ze doen hun vragenrondjes en merken lichte tegenstand bij sommige lagen van de bevolking.
Als de meisjes enkele dagen later in een kanaal gevonden worden, beginnen ze bewijsmaterialen te verzamelen en dan ook de eerste verdachten te volgen. Men stuit op een ondoordringbare laag van geheimzinnigheid. Meerdere lokale meisjes blijken het slachtoffer van een vorm van mensenhandel en gedwongen prostitutie.
Ondertussen beginnen de mannen ook wantrouwend naar elkaar te worden, zeker als de ene hoort dat de andere ook onder Franco al politie-agent was. Met dubieuze reputatie.

Broeierig is het. En dat is de grootste verdienste, dat deze gekoppeld aan de traagheid van de vertelling voor een opgebouwde spanning zorgt. Goeie film.Geen opmerkingen: