vrijdag, september 25, 2015

Supercondriaque - Dany Boon

Supercondrique op IMDb
Zo, weer terug van vakantie. Dat betekent dat langzaam het medium "film" ook weer aan bod kan gaan komen. Gisteren, met nog een redelijke dosis slaapgebrek, voorzichtig begonnen met een niemendalletje.

Het leerde me in ieder geval dat de trekjes en trucjes van de Franse komiek Dany Boon zo langzamerhand wel bekend zijn. In "Bienvenue chez les Ch'tis" was het briljant, in "Rien a declarer" bleef het nog wel grappig, maar nu zag ik het allemaal te lang van te voren aankomen. Of ik was er niet uitgerust genoeg voor, dat kan ook natuurlijk. Geen vervelende film hoor, maar verder al vergeten zodra de aftiteling begint.

Supercondriaque betekent: hypochonder. En dat is Romain ten volle. Hij beschouwt de dokter als zijn enige vriend, deze moet heb behoeden voor alle besmettingen en kwalen die er zijn. Om reden van diezelfde angst kan hij geen relatie aangaan, want zoenen betekent bacteriën uitwisselen en ziektes oplopen.
Het gaat zoals het gaat, totdat de dokter besluit dat het anders moet. Hij neemt Romain mee op een van zijn klussen: het verzorgen van gearriveerde vluchtelingen. Door zijn onhandigheid raakt Romain in de problemen: een gevluchte revolutionair ontfutselt hem zijn identiteitspapieren en vlucht Parijs in. Plots is Romain een Oostblok-verzetsheld geworden en moet hij de ene vergissing na de andere rechtzetten dan wel krom lullen.  Uiteraard is dit ook het begin van de romantische verwikkelingen, want een verzetsheld roept nu eenmaal ook gevoelens op bij dames. Steeds dieper raakt Romain in de problemen, totdat hij de kans krijgt om alles in één keer recht te zetten.

Ach, ik kwam de avond ermee door.

Geen opmerkingen: