vrijdag, september 04, 2015

Il Futuro - Alicia Scherson


Il Futuro op IMDb
Niet de aanstaande titel van meesterregisseur Paolo Sorrentino, die brengt onder dezelfde titel komende maand een nieuwe film uit. Nee, deze is van twee jaar eerder. Boekverfilming van een meesterschrijver, dat dan weer wel. Dit is een bewerking van een boek van Roberto Bolano.

De film is vaag, uitermate vaag. En komt ook uiteindelijk niet los van het doek. Te klinisch, te bedacht.

Bianca en haar broertje Tomas worden wees als hun ouders dodelijk verongelukken. Bianca is oud genoeg om zelfstandig te zijn maar haar broertje dreigt naar een weeshuis te worden gezonden. Zij voorkomt dat door toezeggingen te doen goed voor hem te zorgen.
Dat gaat niet heel goed. Het ouderlijk huis verslonst, broertjelief spijbelt dat het een aard heeft en Bianca fronst helemaal drie keer als hij thuis komt met twee "vrienden". Twee trainers van de sportschool waar hij zijn dagen doorbrengt. De mannen hebben even geen onderdak, of het hier kan...
De tegenzin van Bianca straalt ervan af. Langzamerhand drukken de heren hun bedoelingen door: ze willen Bianca inzetten om contact te leggen met een rijke oude acteur. De man is blind geworden, woont alleen en moet vast een kluis hebben die te plunderen valt. Bianca moet het vertrouwen van de man winnen en met dit gezamelijk project hun aller toekomst veilig stellen.
Waar niemand rekening mee gehouden heeft, is dat Bianca de oude acteur (Rutger Hauer, jawel!) toevallig heel leuk vindt en langzamerhand echt voor hem valt. Streep door rekening.

Zweverig verhaal, niet per se een aanrader.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...