maandag, december 07, 2015

Sex Tape- Jake Kasdan

Sex Tape op IMDb
Twee beschamend slechte films op 1 avond, doe het me maar (niet) na. Ik blijk op een of andere manier ongevoelig te zijn voor Amerikaanse humor. Waar ik de Britse variant vaak kan waarderen om de ingetogen diepzinnigheid, is de USA-wijze van platvloerse grappigheid doorgaans niet de mijne. We hebben een halfjaartje een gratis abonnement op HBO en die staan meer bekend om de series dan om de films. Laat ik nou net meer van die laatste tijdsbesteding zijn. Maar ik wist waar ik aan begon.

Vers gekoppeld paartje neukt de sterren van de hemel. Waar ze maar kunnen, doen ze de droomdaad, bedrijven ze de liefde, hebben ze sex, nemen ze elkaar en doen ze van dattum. Zo opent de film dus ook, te pas en te onpas moeten we ervaren dat deze twee elkaar echt heel lekker vinden. Maar dan komt het eerste kind. En de klad.
Te moe, te weinig tijd, te weinig intimiteit en er is dus geen tijd meer voor dat lekkere spelletje. Op een gegeven moment moet de tijd worden ingepland, moet er oppas worden geregeld om maar enige kans op lekkere seks te maken. En dan nog gaat het niet vanzelf. Om elkaar een beetje op te winden, denkt men dat het op video vastleggen van hun daden de oplossing is. Dat blijkt te lukken, het zaakje wordt gefilmd. Ja, haar zaakje ook.
De man in kwestie is muzikant en deelt playlistjes met mensen via de ipad. En u snapt het al, via al die ipads en via de cloud wordt het filmpje per ongeluk gedeeld. En dan moet het stel die filmpjes terug gaan halen voordat iedereen ze ziet. Vrienden, collega's , school, u kent het allemaal wel. Hi lá ri sche situaties. Vinden zij dan..

Een van de grappige kanten aan deze film vind ik dat ie heel goed de dubbelhartigheid van de Amerikaanse samenleving laat zien: zeer open gaat men om met het praten over seks, ondertussen mag er geen blote borst in beeld komen en trekt de actreutel continu het dekbed hoog op terwijl ze met haar man over de meest intensieve standjes aan het praten is. Seks is dan dus toch onnatuurlijk. Het hoeft natuurlijk niet helemaal andersom - zoals het in Nederlandse films gebeurt- maar dit is bespottelijk.


Geen opmerkingen: