zondag, januari 29, 2017

The Choice - Ross Katz

The Choice op IMDb (6,5)
Ok ok, echt slecht is het ook allemaal niet maar bij deze film is het wel ontzettend jammer dat er totaal geen verrassing of spanning in zit. Voorspelbaar van a tot z. Wat overblijft is feelgood, en daar slaagt men dan in ieder geval in. Het is niet vervelend, maar het is ook niet goed. Een voldoende, that's it.

Travis is een Southern boy. All American. Beetje bootje varen, barbecue'en en een gespierde en fitte uitstraling. De dames in de omgeving vinden hem derhalve interessant en aantrekkelijk, maar hij kan het steeds maar niet vinden. Lange relaties zijn niets voor hem, hij frutselt en knutselt wat en bindt zich niet.
Nieuwe bewoonster naast zijn eigen prachtige huisje aan het water. Dat gaat natuurlijk mis: ze ergert zich aan zijn muziek , zijn barbecuefeestjes en - als ze dan toch komt klagen - aan zijn bravoure. Ze starten dan ook moeizaam. Alleen Travis zijn zus heeft het door. Ze wordt hier gepresenteerd als halve helderziende, maar wij op de bank zien de ontwikkelingen ook minstens zo lang van tevoren aankomen.
Hij blijkt dierenarts, zij heeft een hond die moet bevalen. Hij is bereid om middenin de nacht die bevalling te doen en ja, dan moeten ze toch wat nader met elkaar in gesprek. Langzaam dooien de irritaties weg en ontstaat er enig begrip. Maar op dat moment zitten ze beiden nog in een lastige andere relatie. Nu is de grote vraag of daar tijdens de film verandering in komt. Dan moeten er wel keuzes gemaakt worden.

Met : Benjamin Walker, Teresa Palmer, Tom WilkinsonGeen opmerkingen: