maandag, januari 30, 2017

13 Hours - Michael Bay

13 Hours op IMDb (7,3)
Als ik het helemaal begrepen heb, ging deze film over huurling-soldaten die aan de goede kant stonden en die blijkbaar niet onder jurisdictie van de CIA stonden. Maar die wel om een of andere reden in Libiƫ waren toen daar - in de chaos die ontstond na het vermoorden van Moammar Khadaffi - een aanval op de Amerikaanse ambassade in Benghazi werd uitgevoerd door zwaarbewapende rebellen.
De film behandelt de vriendschap tussen de zes huurlingen, een of andere special force, die schietend en knallend ter verdediging trekken om de ambassadeur te bevrijden. Zoals we allemaal weten, was die poging tevergeefs. Maar goed, dan blijft er altijd nog kameraadschap over. En een soort strijd met de officiƫle instanties, die veel te veel regeltjes kennen om veiligheid van Amerikaanse staatsburgers in den vreemde te garanderen.

Het opmerkelijkste aan de film was eigenlijk dat we hem keken op de dag dat het nieuwe buitenlandbeleid van de VS ten volle duidelijk werd. Dat maakt deze film alleen maar meer heisa.
Overduidelijk voor de liefhebber, dus.

Met: John Krasinski , Pablo Schreiber, James Badge Dale.Geen opmerkingen: