zaterdag, augustus 03, 2019

The Yards - James Gray

The Yards op IMDb (6,4)
Tijdje geleden opgenomen van de Belg, gisteravond mooi tijd voor.
Tamelijk donkere film over de gruwelijk zuigende werking van criminaliteit. En vooral over hoe moeilijk het is om ervan weg te blijven als je er eenmaal in beland bent.
Leo is vrijgelaten na een lange straf en komt thuis bij de familie. Hij moet iedereen (politie, zijn moeder, neven en nichten) beloven ver weg te blijven van de toch stevige misdaad die er in zijn wijk Queens heerst. Leo probeert het aanvankelijk uiteraard goed, maar slaat toch de hem aangeboden opleiding af omdat die te lang zou duren en te weinig inkomen oplevert om zichzelf en zijn moeder te onderhouden. Liever gaat hij aan het werk met zijn blufferige neef Willie, die met zijn werkzaamheden zichzelf aardig in de slappe was weet te werken. Dat is natuurlijk niet voor niets.
Het draait bij Willie (en bij diens schoonvader Frank, die dan weer de zwager van Leo's moeder is) allemaal om smeergeldacties bij het verwerven van contracten op het spoortraject rondom de grote stad. Een intimidatiepoging loopt uit de hand: Willie vermoordt een spoorwegbeambte en Leo moet een agent van zich af slaan. Wanneer die agent uit coma ontwaakt en van foto's herkent dat Leo de dader is, gaat de bal sneller rollen. Leo moet op de vlucht en wordt volledig aan zijn lot overgelaten door zowel Willie als door Frank. Alleen zijn nichtje Erica is bereid hem stille steun te geven. Er rest Leo nog maar één manier om zijn blazoen te zuiveren en te voorkomen dat hij levenslang achter de tralies belandt.

Met : Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix, James Caan, Charlize Theron, Ellen Burstyn, Faye Dunaway

Geen opmerkingen: