zaterdag, augustus 22, 2020

Ava - Tate Taylor


Ava op IMDb (5,4) 

Jessica Chastain, ik vind het een interessante actrice. Markante kop: niet per se een klassieke schoonheid maar wel een mooie mengeling van vastberadenheid en droefenis. Om die reden ging ik deze film dus kijken, en dan nam ik meteen vette namen als John Malkovich, Geena Davis en Colin Farrell mee. 

Maar ja, Bert en Hollywood, dat is niet altijd de beste combinatie. Zeker niet als het een actiefilm is. Dan ben je mij al gauw kwijt. Jammer dus, hij is te geef voor degene die meer in dit genre zit. 

Chastain is Ava , een huurmoordenaar met een enorme hoge score. Ooit een kansloze verslaafde alco-junkie, nu een vechtmachine die je voor alles en nog wat kan inhuren. Ttijdens haar klussen kleurt ze nog wel eens buiten de afgesproken lijntjes (ze gaat meestal in gesprek met de slachtoffers, in plaats van recht op het uiteindelijke doel af). Om die reden wil de organisatie van haar af, althans: de hoogste baas. Haar eigen tussenpersoon Duke, die haar opleidde en haar maakte tot de killer die ze nu is, waarschuwt haar en springt voor haar in de bres.

Tussen deze dreiging door is er ook nog eens een hernieuwde kennismaking met haar familie, die ze destijds plotseling in de steek liet. Ze is nog steeds heel betrokken, maar moet ze ook in bescherming nemen vanwege de dreigingen die om haar heen hangen. 
De rest is knokken en schieten. Toe maar.

Met : Jessica Chastain, John Malkovich, Geena Davis, Common, Colin Farrell


Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...