donderdag, augustus 13, 2020

Carbone - Olivier Marchal


Rommelige thriller, handig rondom actuele thema's gedrapeerd. Een hernieuwde samenwerking tussen Benoit Magimel en Gerard Depardieu: na de boeiende serie "Marseille" nu in een soort klimaat-thriller. 

Magimel is Anthony Roca, een niet zo succesvolle fabrieksdirecteur. Wanneer hij in betalingsmoeilijkheden raakt en zijn rijke schoonvader (Depardieu) de handen van hem aftrekt, gaat hij wat grenzen over. Hij hoort van de mogelijkheden om een lucratieve handel in stikstofemissie-aandelen op te zetten. De winst ruikt hij al, hij moet het alleen nog weten voor te financieren. Daartoe begaat hij de fout om een grote drugscrimineel in te schakelen. 
Die laatste ziet weliswaar dat zijn lening in no time is terugbetaald, maar hij is stinkend jaloers op de inkomsten van het clubje rondom Roca. En hij eist dus meer. Bovendien krijgt Roca nu zijn schoonvader achter zich aan, die probeert hem waar mogelijk te dwarsbomen.  Er ontstaat een schijvenspel waar onder- en bovenwereld elkaar raken, ergens in het midden: bij de financiële criminelen die genadeloos de internationale bedoelingen ontduiken om zichzelf te verrijken. 


Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...