woensdag, januari 12, 2022

Good Bad Girl - Mete Gümürhan

Good Bad Girl op IMDb (.,.)

Good Bad Girl op Moviemeter (2,67)

Als het kan, probeer ik altijd zoveel mogelijk telefilms mee te pakken. Immers: ze zijn een staalkaart van hoe we er voor staan, van hoe we landelijk talent koppelen aan actuele onderwerpen. Niet altijd zijn ze voor de eeuwigheid, maar er zijn er meerdere die redelijk goed bij me zijn blijven hangen. Dat gaat vermoedelijk ook met deze gebeuren, want deze was zo slecht nog niet. Lekker vlechtwerk-verhaal met bovendien een fris talent in de hoofdrol, een ruime voldoende wat mij betreft. 

Alize is een op en top Rotterdamse politieagente die net is teruggekeerd van zwangerschapsverlof. De vader van haar dochter werkt bij hetzelfde corps, terwijl ook andere teamleden tot hun dagelijkse vriendenkring behoren. Haar hele wereld is politie, zogezegd, later leren we zelfs dat ze al de tweede generatie is die in haar familie voor dat respectabele vak kiest. 
 Alize's eerste case na haar terugkeer betreft het onderzoek naar de vondst van een dode jonge vrouw in een Rotterdams flat. Daar heeft duidelijk een feestje plaatsgevonden, alles wijst op een ongelukkige val na overvloedig drugs- en drankgebruik. Toch ziet Alize aanleiding om bepaalde sporen wat nader te onderzoeken. 

Ze krijgt weinig medewerking in haar onderzoek: zowel familie als vrienden , maar zeer zeker ook collega's reageren stug en afhoudend op de voortdurende vragen. Ze wil een goede en rechtvaardige rechercheur worden, nee: zijn. Vastbijten in de materie dus, ook al levert dat weerstand en spanning op. Terwijl zij steeds meer lijntjes aan elkaar knoopt, ontmoet ze steeds meer verwijdering binnen het team, ze krijgt er zelfs ruzie over met haar man. Stukje bij beetje ontvouwt zich (een deel van) de waarheid.

Met : Jade Olieberg, Martijn Lakemeier. Jochum ten Haaf, Steef Cuijpers, Steef de Bot, Belinda van der Stoep


Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...